27 kesäkuuta 2016

Pitkästä aikaa tokotreeneissä

Meidän edellisistä ohjatuista tokotreeistä on aika kauan ja itsenäisesti ollaan treenattu viimeksi ennen meidän viimeisintä koetta. Silloin lopetin postauksen sanoihin: ei enää koskaan. Toisaalta olisi kiva jatkaa tokon parissa ja päästä oppimaan lajista lisää, mutta silti on ollut todella iso kynnys jatkaa treenejä tai miettiä kisoja. Paljon ovat pieleen menneet asiat vaikuttaneet omaan fiiliskeen. Valitettavasti. Tiedostan myös sen, että oma olotila vaikuttaa Rudiin ja siihen miten se pystyy tilanteista suoriutumaan. Uskaltauduin kuitenkin nyt käymään kahdesti ohjatuissa treeneissä ja oli oikeastaan ihan kivaa. Jännitti kyllä hirveästi.



TamSKin treeneissä sai valita paikallaolon lisäksi neljä liikettä, jotka halusi tehdä. Itse valitsin liikkeiksi seuruun, hypyn, kapulan pidon sekä kaukot. Säännöt ovat ehtineet meidän tauon aikana muuttua eli uudet asiat olivat kapulan pito sekä kaukot. Hyppykin tehdään nyt erilailla.

Ensin tehtiin paikallaolo, joka jonkin verran jännitti. Sekin oli nyt uusilla säännöillä eli koirat menivät yksitellen maahan/istumaan ja aika on entisen 2min sijaan vain 1min. Kolmesti Rudi vilkaisi vieressä olevaa, mutta palautti pian katseensa takaisin muhun. Tuo minuutti tuntui todella lyhyeltä ajalta! Istumaan Rudi nousi vasta toisella käskyllä. 

Seuraaminen oli melkolailla samanlaista kuin kokeissa on ollut. Rudi jäi jälkeen eikä meinannut perusasennosta lähtiessä tulla mukaan ja seurasi todella väljästi. 

Hyppy oli hieno! Ensimmäistä kertaa tehtiin hyppy näin ja on itseasiassa kivempi näin päin.

Kaukoissa Rudi tarvitsi molemmissa asennonvaihdoissa kahdesti vihjeen, kun katseli ympärilleen. Häiriötreenitä tarvitsee tähän! Rudi myös ennakoi, kun sivulla piti nousta istumaan ja liikkuri sanoi "käsky". 

Kapulan pito oli hieno! Rudi tykkää hirveästi noutaa kapulaa, joten pito on sille helppo. Vähän taisi vinkua, kun näki kapulan liikkurin kädessä. 

Yleisesti ottaen olen varsin tyytyväinen tähän suoritukseen. Vielä tarvitaan kyllä varmuutta asioihin, jos joskus edes harkitsen kisoja. Voi olla, että treenaillaan vain vain omaksi iloksi.



Viikkoa myöhemmin oli PKY:n järjestämät kokeenomaiset treenit. Jotenkin oli hurjasti varmempi ja luottavaisempi fiilis, kuin edellisellä kerralla, vaikka edessä olikin kaikki liikkeet. 

Paikkamakuussa Rudi meni ensimmäisellä vihjeellä maahan ja nousi istumaan. Kerran nopeasti vilkaisi muita koiria, mutta muuten katsoi muhun ja näytti rauhalliselta.

Seuraaminen meni paljon paljon paremmin kuin viimeksi! 

Liikkestä maahanmeno oli mielestäni oikein hieno. 

Luoksetulo oli yhtä huikea kuin aina ennenkin. Rudin yksi lempiliikkeistä.

Kapulanpito oli todella hieno!

Kaukon aloitusmaahanmenossa ei mennyt kerrasta maahan, mutta vaihdot sujuivat nopeasti. Nyt nousi vasta mun vihjeestä eikä liikkurin sanoessa "käsky".

Hypyssä tuli outo kiepsahdus, joten huikkasin uudelleen vihjeen.

Mielestäni Rudi suoriutui liikkeistä huomattavasti paremmin kuin aiemmin on suoriutunut. Tauko on selkeästi tehnyt hyvää. Selkeästi huomaa ettei olla tehty tarpeeksi liikkeitä liikkuroituna. Rudi reagoi liikkurin puheeseen, jääden katsomaan häntä eikä tavallaan ihme, kun itse unohdan Rudin keskittyessäni kuuntelemaan liikkuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti